TIFO " Natuur in het hart' op het EK Wielrennen!


Van woensdag 11 tot en met zondag 15 september 2024 is Limburg het prachtige groene decor voor het EK wielrennen (UEC Road European Championships). Alle wedstrijden gaan van start in Heusden-Zolder en finishen in Hasselt. In totaal gaat het om 14 kampioenschappen.

De wedstrijden kunnen op heel wat belangstelling van media en wielerfanaten rekenen. Daarom rollen de vrijwilligers van Natuurpunt Kortessem, Diepenbeek en Hasselt/Zonhoven vlak langs het parcours, in onze natuur, een enorme tifo of spandoek uit! Natuurlijk met de bedoeling dat reporters in de lucht deze opmerken en de vele televisiekijkers die de wedstrijd volgen ons ‘hart voor natuur” te zien krijgen.

Klopt jouw hart voor de koers, maar ook voor de natuur? Help ons dan de aandacht trekken!

Zaterdag 14/09 tussen 15:00 en 17:00 in Zammelen. De ‘elite vrouwen’ passeren hier 2 keer. 

Plaats van afspraak: in Zammelen - ingang van het natuurgebied aan de Keipoelstraat, trapje naar beneden, eerste weide links, met zicht op het kerkje van Zammelen. Parkeren kan achter ‘t Zoalke (Sint-Amandusstraat), fietsers ook aan ingang van het natuurgebied

Zondag 15/09 tussen 13:00 en 14:30, dichtbij de finish, op de grens van Diepenbeek en Hasselt. De ‘elite mannen’ passeren hier maar liefst 4 keer!

Plaats van afspraak: in Diepenbeek – in het natuurgebied tegenover de Kinepolis van Hasselt, tussen de Kiezelstraat en de Universiteitslaan. Bereikbaar per fiets of te voet via het Albertkanaal (tussen fietsknooppunten 97 en 98, de Kiezelstraat af door Godsheide). Breng laarzen of stevige schoenen mee, want dit gebied is nat.

 

Limburg 2024

Limburg verwelkomt de UEC Road European Championships in 2024.

Image description

Zo ziet het parcours eruit voor het EK wielrennen in 2024 in Limburg | sporza

Deze week vindt in Nederland het Europees kampioenschap wielrennen plaats, volgend jaar (van 11 tot 15 september) is het aan ons land. De 14 wedstrijden beginnen allemaal op de nieuwe piste van Heusden-Zolder, de finish ligt telkens in Hasselt.

Meest Recente Posts

In de kijker

Ontdek Meer

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates