27/1/24 - Limburgse natuurgidsen in de bloemen gezet!


Foto: Jos Vandebergh - © Sandra Bamps

Nieuwe natuurgidsen in de kijker gezet in Bokrijk

Genk-

Wellicht heb je er wel eens eentje gespot of ben je mee op pad geweest: de natuurliefhebber die je onderdompelt in wat groeit, kruipt, loopt en vliegt in het groen. Een natuurgids? Inderdaad. Zaterdag 27/1/2024 werden de nieuwe natuurgidsen gevierd in Bokrijk.

De voorbije natuurgidscursussen in Tessenderlo en Bokrijk werden georganiseerd door Natuuracademie i.s.m. verschillende Natuurpuntafdelingen, Werkgroep Ecologie Tessenderlo, Bezoekerscentrum de Maten, de Slagmolen en Natuurlijk Zutendaal met ondersteuning van de provincie Limburg.

De bomen door het bos zien, bleek letterlijk en figuurlijk een serieuze opgave. Het inspirerende verhaal en het enthousiasme van vele ervaren natuurgidsen, gaven echter een enorme boost. Via een onderzoek in een natuurgebied en de vertaling naar het publiek toe, leerden de cursisten het werkveld echt kennen.

27 cursisten werkten dit traject succesvol af. Zij ontvingen het leerbewijs natuurgids en staan hiermee in de startblokken voor verdere bijscholing en om gidsstage te doen in een natuurvereniging, gidsengroep of bezoekerscentrum. Twaalf natuurliefhebbers hebben de bijscholing en stage achter de rug. Zij ontvingen de badge natuurgids en gaan als natuurgids aan de slag in de mooie Limburgse natuur. 

Opleiding: Natuurgids Bilzen 2024

Opleiding: Natuurgids Bilzen 2024

Ben je gefascineerd door de natuur? Wil je weten wat er allemaal rondom je groeit en bloeit? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden.INHOUDDe opleiding tot natuurgids bestaat uit drie onderdelen: de cursus, de verdieping en de stage. Het eerste deel, de cursus, bestaat uit een 30-tal activiteiten waarvan

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

In de kijker

Ontdek Meer

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates